Hoppa till innehåll
OBS! OBS!

Om du befinner dig på den här sidan eller någon av de sidor som finns under barnsidan när du gör din sökning i sökfältet ovan så söker du bara bland bibliotekets barnböcker!

SÅ HÄR HITTAR DU BÖCKER, FILMER M.M. SÅ HÄR HITTAR DU BÖCKER, FILMER M.M.


Längst upp på sidan söker du böcker, film etc genom att skriva in t.ex. titel, författare eller ämne.
När du klickat på sök får du upp en träfflista på vad som finns i biblioteket. Om du klickar på någon av dem som verkar intressant så kan du läsa mer om den.

Du ser om det du söker finns inne på biblioteket eller om den är utlånad. Är den utlånad och du gärna vill låna den så kan du reservera den. Det betyder att du ställer dig i kö. Du behöver lånekort och en pin-kod för att kunna göra det. Har du ingen pin-kod så fråga oss som jobbar i biblioteket så ordnar vi en pin-kod till dig.

VILKA BÖCKER HAR JAG HEMMA? VILKA BÖCKER HAR JAG HEMMA?


Om du klickar på Logga in längst upp till höger så fälls en ruta ner. Där skriver du in de siffror som står på ditt lånekort samt din pin-kod på 4 siffror. Har du ingen pin-kod så prova de 4 sista siffrorna i ditt personnummer eller be personalen om hjälp.

Nu kommer du till Mina sidor. Där ser du bland annat vilka böcker etc du har hemma eller om du står på kö på någon bok. Du kan även låna om dina lån här.

SKAPA ETT ANVÄNDARKONTO OCH SÄTT BETYG! SKAPA ETT ANVÄNDARKONTO OCH SÄTT BETYG!


Att skapa ett användarkonto är bra på många sätt!

- du kan välja ditt användarnamn och ett lösenord själv. Du kan ha ditt namn, din e-post adress eller vad du känner för. Du använder sedan dessa uppgifter istället för lånekortsnummret och pin-koden när du vill logga in på hemsidan.

- du kan sätta betyg eller skriva något om en eller flera böcker du läst. Betyget eller det du skrivit kommer sedan att kunna läsas under boken när man söker upp den på sidan.

Hur skapar jag ett användarkonto?

Om du inte redan är inloggad så gör du följande:

Logga först in som vanligt med lånekortsnummer och pin-kod, då kopplas ditt lånekort och din användare ihop automatiskt. Följ sedan instruktionen. Om du inte loggar in först utan skapar ett användarkonto ändå, så var noga med att klicka på rutan längst ner där det står koppla ihop användarnamn och lånekort. Klart!

Hjälp
VÅGA FRÅGA! VÅGA FRÅGA!

Här är vi 

som ansvarar och särskilt jobbar med barn- och ungdoms-avdelningen.

Kontakta oss gärna om du har frågor, tips, förslag eller något annat du vill tala om.

Petra Josefsson
Bibliotekarie
Tfn: 0321-59 51 55

Britt Dahlström
Bibliotekarie
Tfn: 0321-59 51 54


Gisela Hellstrand
Biblioteksassistent
Tfn: 0321-59 51 54

Inger Gotting
Bokuppsättare
Tfn: 0321-59 51 55